DE CE VLAD ȚURCANU ESTE SINGURUL CANDIDAT CU ȘANSE?!

Încă n-a demarat bine campania electorală pentru primăria capitalei, că sociologii de curte au început manipularea alegătorului prin așa numitele sondaje.

De acum încolo, pe post de mare noutate, se vor tiraja numele candidaților, cică, creditați cu șanse, unii dintre ei fiind plătitori ai acestor sondaje. Din fericire, după discrepanțele zdrobitoare dintre sondaje și rezultatele ultimelor alegeri, alegătorul recunoaște momeala și nu mai apleacă urechea chiar la fiecare cifră a sondatorilor, iar abureala cu sondajele nu mai ține.

Ideea candidatului cu șanse însă rămâne, oricum, în subconștientul nostru și despre ea trebuie de vorbit.

După mine, criteriul șansei ar trebui să fie discutat dintr-o altă perspectivă. Eu cred că atunci când discutăm despre șanse întrebarea primordială trebuie să fie despre cine are dreptul să ceară alegătorului șansa de a fi ales?! Să ne gândim bine cine dintre candidați are dreptul MORAL să ceară șansa de a fi ales. Pornind de la această premisă, mai întâi trebuie să ne întrebăm cine sunt candidații cărora nu trebuie să li se acorde această șansă, cine sunt cei care nu merită încrederea cetățeanului?

În primul rând în această categorie intră cei care au mai avut această șansă și au irosit-o în van. Candidații care au solicitat votul în alte scrutine și au distrus așteptările alegătorilor, cei care s-au discreditat pe sine și valorile pentru care au fost votați.

În acest scrutin sunt foarte mulți candidați care, fie au mai fost creditați cu șanse, deținând anterior mandate de primari, consilieri, deputați, miniștri, fie și-au dorit să ajungă și au acumulat un scor mai mult decât lamentabil.

Ca să nu ne plângem pe urmă că am călcat pe aceeași greblă și am ales, a câta oară, răul cel mic, ar trebui să nu mai irosim șansele pe cei care au trădat o dată încrederea alegătorului, pe  cei care timp de zece ani au înglodat primăria în corupție, au făcut tranzacții dubioase pe la ministere, sau au votat legi antiumane.

După un asemenea exercițiu analitic este evident că dintre toți candidații înscriși în cursa pentru primărie Vlad Țurcanu este singurul care n-a risipit încrederea oamenilor și care are dreptul MORAL să ceară votul cetățenilor.

Iată de ce, în pofida unor sondaje trucate, eu pot afirma cu încredere că Vlad Țurcanu este singurul candidat cu șanse reale să câștige încrederea chișinăuienilor!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s