DE ATÂTEA ORI PE ACEEAȘI GREBLĂ!

După declarația de ieri a Comitetului Executiv al PSRM, mai multă lume, parcă, de bună credință, s-a arătat oripilată. Cică partidul lui Dodon acum și-a arătat adevărata față!

Fals! De o sută de ori fals! PSRM-ul niciodată nu și-a ascuns fața! De la momentul apariției sale, din coasta dreapta a forțosului PCRM, partidul lui Dodon și Zina Carabina și-a propus federalizarea RM, aderarea la Uniunea Vamală și lupta cu etnicii români! În fiecare campanie electorală socialiștii au supt banii lu Putin, au propagat minciuna, au cumpărat și manipulat electoratul cu promisiuni populiste.

Putem să acuzăm PSRM-ul de servilism față de Rusia, de trădare de țară, de șovinism, dar nu putem să-i acuzăm de ipocrizie! Socialiștii lui Dodon au fost mereu consecvenți în poziția lor pro-estică, antieuropeană, antidemocratică și antiromânească.

Aceleași deziderate: federalizare, rusificare, reîntoarcerea propagandei ruse, extinderea împuternicirilor președintelui, au fost expuse în declarația candidatului lor la prezidențialele din 2016 și reluate, aproape integral, în cea de ieri. În fond, pe cine și în ce mod a dezamăgit socialiștii? Este numai vina credulilor că au înghițit gogoașa despre lupta cu oligarhul, strecurată de Dodon printre celelalte zece promisiuni ESENȚIALE ale PSRM-ului.

Acum nu avem de ce să ne arătăm surprinși de decizia lor! Nu Dodon și-a schimbat poziția, ci acei care l-au umanizat, atribuindu-i calitatea de mare antioligarh, considerând că astfel împărtășesc același set de valori cu reprezentații ciumei roșii. Ce naivitate să crezi că te poți alia cu ei „tehnic”, pe oleacă, să uiți că socialiștii au altă misiune, la care nu vor renunța niciodată!

Este vina redutabililor formatori de opinie din societatea civilă care au împins partidele să se plieze pe agenda lui Dodon, marginalizând vectorul proeuropean și îngustând, aproape exclusiv, programul electoral la lupta cu Plahotniuc. Grație efortului lor comun s-a ajuns să fie ridicat un proxenet ordinar la rang de ditamai ideologie politică, atribuindu-i-se valoarea unui proiect de țară! Și dacă, dă, Doamne! în scurt timp se trezește Interpolul și penalul va fi deferit justiției? Ce facem? Rămânem fără vector? Fără scopuri? Fără idealuri? Și încă și pactizând cu diavolul!

În consecință, în acest vacuum ideologic și valoric, în baza „voinței poporului” care le-o dat mandatul și justificați de câteva sondaje fabricate, democrații își vor da mâna cu socialiștii pentru a ne guverna victorios patru ani înainte. Nimic surprinzător, în fond, căci au aceeași origine mafiotă, împărtășesc aceeași ideologie și ambele formațiuni au semnate acorduri de parteneriat cu partidul lui Putin „Edinnaia Rossia”. Aceasta este realitatea. Nu socialiștii ne-au tras țeapa. Ne-am făcut-o singuri…

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s