Ce este Blocul UNIREA?!

Odată cu constituirea Blocului UNIREA, așa cum era de așteptat, au început să se manifeste susținătorii ideii de unificare a unioniștilor (foarte mulți), detractorii, sau cei cărora le stă în gât și Unirea și unioniștii, (mai puțini) și cei care chiar sunt curioși ce este cu acest bloc apărut atât de intempestiv. Pentru toți cei interesați, cred că este necesar de făcut câteva precizări cu referire la Blocul UNIREA:

După numeroase încercări eșuate de a constitui o platformă largă de dialog cu entități foarte eterogene și cu atitudine ultimativ revanșardă a unora în raport cu alte entități participante, credem că a venit timpul de schimbat abordarea. Am decis să ne mișcăm eșalonat, în etape.

Mai întâi să se unească cei care nu au niciun fel de animozități în raport cu restul unioniștilor, cei care nu au făcut declarații ultimative de neacceptare a altor unioniști. La această etapă am putut constata capacitate de dialog și flexibilitate din partea tuturor semnatarilor. Aceasta este modalitatea de comunicare pe care vrem s-o păstrăm și în continuare. Am ales să identificăm ceea ce ne unește, nu ceea ce ne dezbină! Nu ne convocăm ca să ne reproșăm trecutul sau să ne întrecem în unionism! Este prea mult de muncit ca să ne pierdem energia și timpul în râcă și suspiciuni!

A doua etapă este de cooptare a celorlalte forțe unioniste. Spre deosebire de blocul ACUM, Blocul UNIREA nu exclude antrenarea altor entități civice și politice, care și-au asumat dezideratul UNIRII! Sunt bineveniți toți cei care sunt bine intenționați, care nu au agende ascunse și care sunt dispuși să lucreze pentru Reunire! Aceasta este unica condiție! Această condiție exclude din start doar entitățile șovine, de proveniență comunistă sau neocomunistă cu care unioniștii sunt incompatibili!

Deci ce este Blocul Unirea? Este un prim exemplu că formațiuni unioniste foarte diferite ca structură, capacitate și experiență se pot organiza într-un for comun, constituit pe principii de egalitate și echitate între toate părțile constitutive.

Blocul Unirea este un exemplu de asumare a cauzei în detrimentul formațiunii/partidului, în vederea atingerii unui obiectiv măreț – Reîntregirea Neamului Românesc!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s