UNIȚI DE ZIUA UNIRII

Fără îndoială acest 1 decembrie este un început, iar anul centenarului este nu doar simbolic, ci și relevant.

Declarațiile de înfrățire ale primăriilor, serbările școlare, concertele instituționale au ars distanțele, au topit neîncrederea și au apropiat cele două maluri de Prut mai mult ca niciodată de la ‘90 încoace!

Dar mai mult decât unirea dintre maluri se simte unitatea aceasta în simțire! Pe parcursul acestui an am participat la multe conferințe științifice, marșuri, mitinguri, întruniri, ședințe dedicate Centenarului Marii Uniri. Am discutat cu mii de oameni care împărtășesc același ideal al ReUnirii Neamului Românesc! Anul acesta m-am convins că dincolo de declarațiile emfatice și datele sondajelor de opinie, numărul celor care simt românește și care nu se sfiesc să declare acest lucru a crescut mult.

Da, noi românii basarabeni rămânem rezervați și circumspecți în privința promisiunilor electorale, împărtășim diferite opțiuni politice și, uneori, vedem diferit vectorul de dezvoltare al acestui petic de pământ, dar tot mai multă lume înțelege, cunoaște și recunoaște că suntem o singură Națiune cu românii de peste Prut și acest lucru ne unește în an Centenar!

Acest 1 decembrie îmi dă încrederea că ReUnirea e aproape și ea se poate face cu efort și dedicație!

La mulți ani suflare românească!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s