CADOUL DEPUTATULUI ȚUȚU

Mi-a sărit în ochi zilele astea (pe un site de stiri) un titlu despre generozitatea deputatului Țuțu. Intrigată, am accesat lincul să văd ce cadou o fi făcut deputatul democrat satului Bubuieci. Am crezut că o fi scris o carte, o fi dăruit echipament pentru sala de sport, o fi sădit un parc, etc. Mă rog, ceva făcut cu trudă sau cumpărat din banii săi, așa cum e primit să fie un cadou.

În realitate, cetățeanul Țuțu, în calitatea sa de deputat, a solicitat în scris primăriei să construiască drumul în sat înainte de hram, ca să le facă oamenilor o bucurie!

Adică, ca să traducem în limbaj juridic, deputatul a făcut presiuni asupra APL ca aceștia să construiască din bani publici un drum atunci când a vrut Țuțu! Și pe nimeni nu-l doare în cot că tânărul deputat a făcut de fapt, trafic de influență!

Cui îi pasă că reabiltarea drumurilor se face în conformitate cu niște criterii foarte stricte, că alocarea banilor publici pentru anumite tipuri de lcurări se face prin decizie colectivă. Sau, cel puțin, așa ar fi trebuit să se facă. Acum, de când guvernarea a decis a ne ferici cu „drumuribune”, pe nimeni nu mai deranjează că s-a încalcat legea, toată lumea e mulțumită că democratul a „rezolvat problema”. El nu pentru dânsul, pentru sat!

Și tocmai de asta drumul făcut din banii oamenilor este, ca și cum, „cadou” de la deputat!

Într-un stat „de drept”, sau cel puțin normal, pentru trafic de influență deputatul ar fi stat la pușcărie! La noi se plimbă vajnic cu primarul pe marginea drumului și cu aer de mare cunoscător inspectează calitatea asfaltului!

Eu nu m-aș mira ca, în starea asta de euforie și recunoștință a oamenilor pentru actul de mare curaj și efort supraomenesc a deputatului, la următoarea ședință a consiliului local să se propună redenumirea satului din Bubuieci în Țuțuieci!

http://provincial.md/sarbatori/foto-cadoul-lui-constantin-tutu-pentru-bubuieci-cu-ocazia-hramului-localitatii

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s