REPUBLICUȚA BANDIȚILOR

La noi toate sunt de-a îndoaselea.

În toată lumea hoții, criminalii, proxeneții și alte tipuri de scursuri fac parte din categoria cea mai de jos a societății. Fugari, atunci când nu sunt deținuți, aceștia duc o viață obscură, ascunsă de ochi lumii și ai legii.

Numai în această făcătură, numită statul RîMî bandiții s-au legitimat prin preluarea partidelor, primăriilor, guvernului, parlamentului și s-au cocoțat în capul mesei.

Și de parcă nu era suficientă anularea alegerilor pentru primăria Chișinăului, a mai trebuit să fie parașutat la rampă și condamnatul Șor, ca nu cumva să uităm că suntem o re-publicuță a bandiților.

Produs al expresiei consacrate „La colhoz pe dealul mare, cine fură, acela are, ca și o bună parte a electoratului lor, bandiții din RîMî știu să guverneze doar banditește, „po poneatiam”. Ei fură în continuare din puținul care a mai rămas, îi șantajează si amenință pe cei mai slabi de fire, îi corup pe cei avizi de putere.

După ce săptămânal, șeful bandiților de la Chișinău, ne-a tot aburit de la monitor cu declarații belicoase despre drumuri, pensii și reforme, de părea că acu, acu va curge lapte și miere pe drumurile reparate, la ultima ședință a Parlamentul și-au dat definitiv arama pe față.

Speriați de un eventual eșec la alegerile din toamnă, bandiții de la guvernare s-au grăbit să-și legitimeze și averile acumulate prin fraudă și crimă.

Sigur, am putea considera această decizie criminală (a câta?) drept un simptom de agonie și disperare a șobolanului înainte de scufundarea navei și am putea să ne bucurăm că n-a mai rămas mult până la sfârșitul guvernării bandiților.

Dar, din păcate, suntem și noi acolo, pe navă.

Poate a venit vremea să schimbăm corabia?!

Nu e rău să cerem și sfatul unui căpitan experimentat…

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s