CUM PLAHOTNIUC „I-A FĂCUT ACTUL” PARTIDULUI LIBERAL

Înțelepciunea populară (a tuturor popoarelor) spune să te abții de la comentarii cu privire la închisoare. Lucru perfect valabil și foarte actual în condițiile actuale din RM.

Numai că partidele politice sunt niște structuri instituționalizate care acționează și funcționează în baza unui statut și a unor decizii ale organelor de conducere.

Se pare că reținerea lui Dorin Chirtoacă a decapitat nu numai capitala, dar și Partidul Liberal care a muțit când a venit tăvălugul pd-ist peste ei. O vreme după arestarea acestuia toată lumea aștepta o reacție a partidului în care Dorin Chirtoacă este Prim-vicepreședinte! Eventual, o decizie a Consiliului, un comunicat de presă, ceva. A urmat însă o „risuială” rușinoasă a unchiului într-o emisiune TV.

Reacția, aproape instantanee, după reținere a venit din partea Partidului Democrat care „a luat act” de plecarea PL-ului din coaliție. În fond, prin acest comunicat Plahotniuc l-a trimis la plimbare pe Mihai Ghimpu, sugerându-i și traseul. Abia când a examinat sugestia comunicată pe site-ul pedist de a părăsi așa-numita coaliție de guvernare, Ghimpu și-a dat seama că aceasta nu există de jure. Evident, atunci când se prelua puterea, în iureșul încropirii unei majorități din tot felul de transfugi fără statut, nu era deloc indicat semnarea unui acord limitativ. Acum se pare că toată lumea a înțeles că ceea ce se numește majoritate nu este decât o cârdășie temporară căreia autoproclamatul coordonator i-a pus capăt în felul său – banditește!

Pentru a ieși măcar cu obrazul curat, după ce au rămas fără coloană, conducerea PL–ului ar fi putut emite și ei o hotărâre cu privire la situația creată, dar nici până astăzi, la trei zile după arestarea Prim-vicepreședintelui, Partidul Liberal n-a emis niciun comunicat de presă și nici o decizie oficială.

Poate Ghimpu încă mai crede în mila lui Plahotniuc, de aceea nu-i pronunță numele, și așteaptă când acesta se va „îmbuna”?

Poate anume de asta și-a trimis individual miniștrii cu cererea-n proțap la Prim–ministru, ca ulterior să poată să le pună în cârcă această decizie „personală”?

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s