STATUL ȘI ȘEZUTUL DODONULUI

(pamflet)

Timp de o sută de zile dodon s-a tot dat în spectacol nevenindu-i a crede că a ajuns președinte de stat. Pentru a se convinge că nu visează, în loc să se ciupească de obraz sau alte locuri, dânsul a hotărât să practice statul ca sport socialist. În acest scop, periodic organizează sesiuni de stat în coadă în anticamera altui președinte, uneori și câte patru ore în șir, după cum relatează cronicile timpului.

După câteva asemenea reprize dodon, în sfârșit, a înțeles mesajul și a demarat o campanie întreagă de păstrare a statului ca mare valoare.

Tot atunci sfetnicii săi cei mai zeloși au propus ca statul lui dodon să se învețe la școală ca disciplină obligatorie, dar fără bac! Ei voobșă nu înțeleg cum asta să „iei bacul”. Ei știu că bacul se umple și se golește, dar de ce trebuie să-l ieie elevii, nu pricep.

În scurt timp de la lansarea ideii, sfetnicii au înțeles că statul dodonului este prea mic să fie învățat la școală și s-au opintit să-i măsluiască o istorie seculară, iar pentru o mai mare eficiență au inventat și o limbă de stat.

Deși aprecia aceste eforturi, dodon simțea că ele nu rezolvă problema în sine. Nu degeaba noapte de noapte are coșmaruri cum îi arde șezutul de grija statului. El, mai bine ca oricine, înțelege că dispariția statului implică un mare disconfort pentru șezutul lui, iar el ține mult la șezutul lui, chiar mai mult decât la stat, mai ales când a început a se deprinde cu fotoliul moale de la președinție.

De aceea, pentru binele șezutului său, el se face a uita de oligarhi și coordonator, de tarifele majorate și hoțiile de la BEM și AIC. În fine, cu riscul să-și ia toată lumea bună în cap, el preferă să se dea în spectacol de grija statului, dar cu gândul la șezut.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s