MAJORITATEA CRIMINALĂ ADUCĂTOARE DE STABILITATE

După ce au circulat mai multe expresii șablonarde cu privire la situația politică actuală, două argumente (principii/valori) sunt invocate în favoarea creării acestui guvern: 1. majoritate și 2. stabilitate.

Cei din parlament, la întrebarea permanentă despre prioritățile statului, boldeau în frunte majoritatea parlamentară ca unică soluție dătătoare de stabilitate. Încă după alegeri această idee de majoritate moldovenească bântuia ca năluca comunismului prin Europa!

Dincolo de faptul că este încropită te miri cum, din frânturi și strânsuri, această majoritate nu este nici firească, nici legală, nici morală!

– Majoritatea aceasta este împotriva firii, pentru că-i unește fără nicio noimă pe cei de extremă stângă cu cei de extremă dreaptă. Și, deși Ghimpu zice că nu el votează cu comuniștii, ci comuniștii votează cu dânsul, niciunul dintre transfugii secerii și ciocanului n-a declarat că subscrie sub acordul de asociere, că-și dorește integrarea europeană, că și-a schimbat viziunile de ultrastângă și a aderat la familia parlamentară europeană a liberalilor! N-am auzit ca Reșetnicov să scandeze la ședința parlamentului Împreună cu PL în familia NATO și UE! Tocmai de aceea, probabil, majoritatea actuală n-are nici nume, nici statut, nici regulament de organizare/funcționare.

– Actuala majoritate este ilegală pentru că nu reflectă opțiunile și votul cetățenilor din 30 noiembrie!

Și nu-i baiu că votanții lui Reșetnicov crapă de ciudă când văd că acesta o votează pe Corina Fusu , ci pentru că, deși a acumulat doar 15% de voturi, PD pretinde să conducă statul!

Este un furt pe față a votului celorlalți 85% de procente de electorat! Aceste 15% procente s-au cocoțat fraudulos pe puterea legislativă (Parlamentul) și pe cea executivă (Guvernul) și se arată nedumeriți de supărarea (legitimă!) a poporului!

Unicul document care formalizează cumva această strânsură, care-și spune majoritate, este pactul de loialitate, alias Scrisoarea de recomandare pentru premierul Filip. În rest, nu și-au luat niciun fel de angajamente unul în raport cu altul, niciun fel de obiective, niciun fel de obligații față de electorat. În fond, dacă nu există niciun Acord de constituire a majorității și niciun Regulament, odată instaurat premierul, înțelegerea poate să și cadă, dă Doamne?!

– Această majoritate fără nume, identitate, statut sfidează morala și bunul simț în ultimul hal! După ce s-au înjurat, scuipat, certat ca la ușa cortului, ani de zile, călăii și victimele au devenit buni prieteni și nu pot înțelege de ce se unesc protestatarii din fața Parlamentului. După ce se aliază cu Satana, Mihai Ghimpu anunță că va continua lupta! Cu cine? cu poporul care l-a votat?

Unde este logica și morala care să-i argumenteze gestul? De ce pe unul miluiește și pe altul huiduiește liderul liberal?

Care este diferența dintre Sergiu Sîrbu și Ion Cebanu? De ce cu unul Ghimpu se pupă, iar pe altul îl înjură? Numai pentru că unul stătea în stânga, iar altul în dreapta lui Voronin?!

După ce parlamentarii liberali le-au strâns mâna prietenește torționarilor din 7 aprilie, nu trebuie să ne mai mire că oamenii din stradă procedează la fel. Strada este o oglindă reală a lucrurilor, în care legiuitorii au făcut rabat de la morală și bun simț și au creat alianțe criminale pentru interesul propriu, împotriva poporului! Strada a fost adusă la stare de disperare de această majoritate criminală!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s